Boogie66 2015.01.03. 01:00

Reload?

Haha, most néztem meg az utolsó bejegyzés lassan 4 éves lesz. Nem is tudom - ez jelent valamit?

Boogie66 2011.05.29. 20:32

Bringázás

Elkezdtem bringázni! Már 3. hete a munkahelyemre biciklivel járok. Ez azt jelenti hogy hetente 3 alkalommal megyek 2x 45 percet. Egyre jobban bírom, de sajnos az izomláz nem akar elmúlni. Pontosabban nem elmúlni nem akar, hanem amikor hozzá érek a combomhoz, akkor nagyon fáj. Már nem olyan mint régen... Akkoö rgy hét elég volt rá, hogy megszokjam. Reggelente érdekes ugyan azokat az arcokat látni ahogy elszántan tekernek. De jó dolog is, mert egy olyan kaszthoz tartozik így az ember aki tesz valamit az egészségéért.

Szólj hozzá!

Címkék: binga

Boogie66 2009.11.17. 22:24

Futás

Régen nem írtam, de azért futok szorgalmasan. Minden második reggel utcahosszt, ahogy kigondoltam. Sajnos még mindíg náthás vagyok és a reggeli "feljön a kéz, kipörög a láb" nem tesz neki jót. De azért gyűröm...

Ja és nagyon jó érzés - már mint futni. Sokkal kiegyensúlyozottab lettem. Nem jön velem valaki a baráti körből futni?

 :-)


 

 

1 komment

Címkék: kocogás

A lábujjam, folyamtosan javul, már csak kicsit sántikálok - de azért még igen. Reggelente gyors gimnasztika, mindenem recseg ropog. Napközben munka, este meg gyerekek vannak, azokkal szeretnék lenni, vagy vendégek jönnek. Azért hiányzik a reggeli futás, két dolog miatt:

 1. Az elégedettség érzése, hogy megcsináltam és ez az ami feltölt az egész napra.
 2. A reggeli csend, mikor még nem kel fel senki az a nyugalom, a tea szürcsölgetése és nap végiggondolása, miközben az ember arra vár, hogy felébredjenek a gyerekek.

Hétvégén megyünk a telekre gyümölcsöt szedni és fűnyírózni a fiam nagy örömére (meg van őrülve a fűnyírásért). Nekem is jót fog tenni a mozgás, remélem a lábamat is tudom majd terhelni.

Boogie66 2009.10.26. 02:17

Kisujj

Pénteken délelőtt sikeresen belerúgtam egy asztallábba. Ennek következtében a jobb lábkisujjam érett szilva színű állapotot vett fel. 

Először nem is gondoltam hogy ez gond lehet, máskor is volt már ilyen, de amikor felvettem a cipőmet, csillagokat láttam. Eleinte még az is fájt, hogy a cipőben van a lábam. Az ember nem is gondol arra, hogy egy kisujj ilyen szerepet tölt be a lépésben. Minden alkalommal mikor elrugaszkodom, a lábfejem elülső részével, akkor igen csak fáj. Most értettem meg, hogy Kinte Kunte a Gyökerek (http://www.port.hu/gyokerek_-_a_teljes_sorozat_(3_dvd)/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_product_id=16292&i_film_id=98391&i_city_id=3372&i_county_id=-1&i_topic_id=30)című filmben amikor levágják a lábujjait, miért nem tud futni.

Szóval most sántikálok és minden lépés arra emlékeztet, mekkora balfácán vagyok hogy belerúgok egy asztallábba. Hát bántott az enegem? Nem? Akkor meg minek rugdosom...

Úgyhogy helyettesítő mozgást kell találnom. Vasárnap egy fát vágtunk  ki, ami nem csak a fűrészelést jelentte hanem a fa gyökerének a kiásást is. Na az nem volt egyszerű és sajnos ránk sötétedett, így még van hátra egy kicsi. A fa már inog, előbb vagy utóbb megadja magát. Nekem meg izomlázam van.

De ez csak egy napi mozgás volt, ezért minden reggel és este, gimnasztika és nyújtás. A lábkisujjamat meg kenegetem feketenadály krémmel.

Boogie66 2009.10.21. 10:14

Az első

Ma reggel sikerült megfutni az első kört. Egyenlőre a mérce az utcánk hossza lesz (1,6 km) http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=47.456205,19.019426&daddr=Mikes+Kelemen+utca&hl=hu&geocode=%3BFc0t1AId0RQiAQ&mra=dme&mrcr=0&mrsp=0&sz=17&dirflg=w&sll=47.45688,19.017699&sspn=0.004091,0.009645&ie=UTF8&ll=47.458106,19.014952&spn=0.004091,0.009645&z=17 , mivel az egy számomra jól látható exakt távolság. Összesen picivel több mint 12 percet futottam (volt benne egy kis séta is). Most már sokadszorra megállapítottam, hogy az utcánk nem sík, hanem emelkedik. Ez persze rögtön meg is látszott a zihálás/"kell ez nekem?" arányon. Egyébként gondolkodtam, hogy a menet közben eszembejutó szavakat majd megjegyzem és leírom, de:

 1. elfelejtettem (tudom a Cavinton...)
 2. nem tűrnek nyomdafestéket

Így aztán csak ha magvas gondolatok jutnak eszembe futás közben, majd akkor...

Összeségében jó volt (pláne innen a számítógép mellöl). A kezdődő izomláz ellen Richtofit sportkrém. Feleségem keresztanyja azt javasolta, hogy futás előtt kenjem be magam de ez a reggeli kapkodás miatt elmaradt.

Na sikerült jó régen írnom! Ami történt közben:

 • Felhívták a figyelmemet hogy érdemes az étkezésen is változtatni - ezért most kevesebb kenyeret eszem (ma az ebéd sült hús volt meg zöldségek - bár már most éhes vagyok - biztos a tudat).
 • Nem írtam semmit a blogba, mert most rohammunka van erőteljesen... (most is az ebédből lopok pár percet)
 • Voltam orvosnál, aki azt mondta, hogy lehet sportolni (ez tegnap volt)
 • Ma reggel el szerettem volna kezdeni a futást, de sajnos elaudtam - pedig beállítottam az órát csak a feleségem átállította késöbbi időpontra :-)
 • elkezdtem nyújtani - majd ketté törtem - erre nagyobb hangsúlyt kell fektetni + a bemelegítésre

Most röviden ennyi...

Ma vagy holnap megtörténik az első futás

Boogie66 2009.10.16. 08:00

Gadgets (kütyük)

Most hogy várok az orvosi vizsgálatra (majd hétfőn lesz), addig is át lehet nézni a kütyüket amelyek segítenek a majd leküzdeni a kilométereket.

Az első és legfontosabb a cipő. Ez az alfája és omegája minden futásnak. Azt tapasztaltam, hogy sokat tud segíteni ha az ember megfelelő cipőt választ. Egyszer találtam fenn a neten egy órás előadást a megfelelő cipőválasztásról. Volt benne kezdve attól, hogy a láb miként működik, dolgozik, a torziós csavarodáson keresztül a földetérési pontokig minden. Most ezt itt nem írom le, csak a konkluziókat (már amik megmaradtak):

A legfontosabbak:

 • Ne a színe alapján válaszd ki - lehet Choqitó stilusú (ronda és finom)
 • Puhán érj talajt - ezért a zselés cipők jók
 • Illeszkedjen a lábadhoz és a futó stílusodhoz
 • Legyen könnyű és szellőző
 • Vásárláskor fuss benne egy 5 percet, hogy ki tudd próbálni
 • Szakboltban vedd, ahol van futópad is a kipróbálásra (Decathlonban, és a Spuri futóboltban  (www.futanet.hu/cikk/14) pl van)
 • Nyugodtan vetess le a polcról többet is
 • 600-800 km-enként cseréld, mivel elveszti a zselé a rugalmasságát

Holnap folyt. köv. a ruházattal és technikai kiegészítőkkel 

Boogie66 2009.10.14. 10:00

Edzésterv V1.0

 Szóval olvastam! Sokat. És egyre konfuzabb lettem. Ezért aztán csak néhány alapelv:

 • Fokozatosság
 • Előtte bemelegítés
 • Utána nyújtás
 • Pihenő napok beiktatása
 • Fontos a felszerelés
 • Lehetőleg természetes talajon fussunk (ne betonon)

 

Ezek után úgy döntöttem, hogy megcsinálom a régi edzéstervemet, amit 2 évvel ezelőtt már egyszer sikerült befejeznem és vérehajtanom. Ki is rakom az oldalamra.

Ezzel csak az volt a baj, hogy nem sikerült túljutniom a fél órás futáson. Egyszerűen nem ment több. Ami még gondot okozott, hogy valahogy a futóstílusom nem tetszett, nem emeltem eléggé a combjaimat (térdből futottam), valamint az hogy nem mentek le a fölös kilók.

De kezdetnek jó lesz, aztán majd elkezdjük a maratoni felkészülést. de odáig még el kell jutni.

Elkezdődött! Apa, elkezdődött!!! El, el, el, el, lelele, elkezdődött!

Mivel azt láttam, hogy az állóképesség hiánya az egyik legnagyobb gond, ezért az utolsó pillanatban a hétvégén, mikor még jó volt az idő elvittem a családot kirándulni (vagy Ők vittek el - erre már nem emlékszem, de mindenképpen jobb az optikája, hogy elvittem Őket). Nem kell egy teljesítménytúrára gondolni - csak 5 km volt (Edvin Illés utca - Széchényi hegyi kisvasút), a budai hegyekben. Ami nehezítő volt, hogy elvittük két és fél éves fiamat is, aki az első dombot (hegyet??) még hősiesen megmászta, de utána felkéreckedett a  háti hordóra - így nehezített (+11kg) túra lett belőle. Mindenki élvezte - még én is ...

Sokkal nehezebbnek gondoltam - de a motiváció (a család (különösen a fiam) előtt gyengének mutatkozni?!) átsegített.

Megálltunk egy úti kápolnánál - ahol elfogyasztotuk az almákat. Még a lányom is kért belőle...

Persze szent elhatározás lett belőle, hogy minden hétvégén elmegyünk kirándulni - majd meglátjuk.

 

Szétküldtem barátaimnak, hogy mi a tervem, és szeretne esetleg valaki csatlakozni hozzám. Meglepő gyorsan reagált mindenki…
 
Hajrá, neked drukkolunk, stb… Sajnos mivel nem mai csirkék vagyunk, ezért jó néhányuk kiesett egészségügyi problémák miatt: térdszalag szakadás (és szalagpótlásra vár), egyéb műtétek miatt nem tudnak jönni velem.
 
Igazából elég homályos elképzeléseim vannak (voltak), hogy is képzelem el a közös munkát, amennyiben sikerül futópartnert találni. Mivel 2 évvel ezelőtt már eljutottam arra a szintre, hogy napi fél órát futottam, van élményem arról, hogy mikor is tudok rá időt szerezni. (egy bokaficam miatt félbeszakadt az edzés, aztán már nem kezdtem újra – sajnos).
 
 
A tapasztalatom az, hogy a rendszeres edzés reggel tud működni: reggel 6-kor kelés, futás, fürdés, majd indulás a munkahelyre. A nap többi idejében vagy dolgozom, vagy a családra kell (kell?? szeretnék!!) időt fordítanom. Szóval nem tudom, hogyan fogom össze egyeztetni az időpontokat. Egyik barátom, akit személyesen is megkérdeztem (csak azért mert éppen találkoztam vele),  azt mondta érti, és ha kell fut velem – csak az a baj, hogy ő pont későn fekvő – kelő.
De mindegy, lehetetlen nincs csak tehetetlen, majd megoldjuk.
 
Más – kaptam egy kis haladékot, hogy elkezdjem a futást. Még el kell mennem egy műtét utáni orvosi kontrollra, mielőtt nekikezdenék. Ez október 19-n van, addig van idő kiolvasni, kitervelni az edzéstervet. A kiindulás alapról annyit, hogy ha fel kell menni a 3. emeletre, akkor az már nem kis zihálással jár. Egyébként 43 éves és + 40 kg túlsúllyal rendelkezik a páciens (mármint én).
Szóval olvasunk és tervezünk. Ti/Te mit ajánlasz? Neked melyik edzésterv jött be?

 

7 komment

Címkék: feedback

Boogie66 2009.10.08. 14:10

Célok kitűzése

Szóval a cél a maraton. Azt nem sikerült kideríteni, hogy pontosan mikor is lesz 2010-ben. Ezért aztán csak körülbelüli időpontokat tudok kideríteni.

Amire lövök:

T-Home Vivicitta Városvédő futás 12km - valamikor márciusban

Egy félmaraton valamikor májusban - K&H olimpia váltó - itt lehet félmaratont is futni

Maraton valamikor a nyáron, legkésőbb szeptemberben

 

Mostmár hogy megvan a cél, jöhet az út - vagyis az edzésterv. Kiraktam oldalra egy két linket, amit jónak találtam. Azt gondoltam, jóval több lesz, de nem - eléggé szegényesnek tűnik a net-es kínálat

Szóba került az is, hogy esetleg a balatoni szupermaraton-on részt venni, de az elsőre nagy falatnak tűnik. Persze ha lesznek társak, akkor miért is ne?

Szólj hozzá!

Címkék: cél

Boogie66 2009.10.07. 13:57

Kezdés

 Minden kezdet nehéz. jó kis közhely, de ma megszületett a döntés tavasszal - nyáron maratont fogok futni. Gondolom itt is érvényes a 100-as szabály.

Minden 100 elhatározásból 1 kezdi meg a felkészülést

Minden 100 felkészülőből 1 jut el a végére

Minden 1000 felkészültből 990 indul el

Minden 1000 indulóból 990 ér célba

Vagy valahogy így. Szóval ezért indult ez a blog hogy talán kevésbé leszek hajlamos feladni, ha közzéteszem a tapasztalatokat. Most ennyit, megyek nézni verseny időpontokat és ahhoz felkészülési terveket.

süti beállítások módosítása